gulasova macska

macska

macska

V roku 1944 ide mladý Karol Wojtyla po Krakowe, proti nemu dvaja členovia Hitler Jugend, ktorí ho začnú hneď šikanovať – nadávať mu a kopať do neho. Okoloidúci sa ich snažia umierniť:
„Dajte mu pokoj, čo vy viete, možno kopete do budúceho pápeža...“
Jeden z Hitler Jugend odpovie:
„Ak je toto budúci pápež, tak ja budem pápežom hneď po ňom.“

Zdroj: motoride.sk
 
Lisabone
Lisabone | 12.9.2021 18:11

Spomenul som si na tento vtip. Vlastne to nie je ani vtip, je to skutočnosť, ale vtipná.


Lucy in boots
Lucy in boots | 12.9.2021 23:33

Ehm. Pokiaľ je známe tak Ratzingerov tatko bol zarputily odporca Hitlera až natoľko, že celú jeho rodinu režim perzekuoval. Jeho bratanca s downovým syndrómom zavraždili lekári. Mladý Ratzinger vstúpil do Hitler Jugend pretože to bola zákonná povinnosť pre všetkých 14 ročných chlapcov. Potom do armády pretože to bola zákonná povinnosť každého Nemca. Ku koncu vojny sa pokúsil dezertovat domov, pretože jeho jednotka bola rozprasena spojencami a išiel do zajateckého tábora. Zábavné ako ľudia, ktorí keby žili v tom čase, by chnapali po každej príležitosti ísť hore, sa tu teraz obúvajú do niekoho kto sa narodil v istom čase v Nemecku.


VelkyNevykonny
VelkyNevykonny | 13.9.2021 08:33

Vďaka za tento komentár ;)


Len tak
Len tak | 13.9.2021 11:17

"Zábavné ako ľudia, ktorí keby žili v tom čase, by chnapali po každej príležitosti ísť hore,"

Si veštec ? Vieš aká by bola alternatívna realita ?

Obávam sa, že ľudia, ktorí si robia vtipy z RKC, by skôr ako "chňapali po príležitosti ísť hore", si tiež robili vtipy z Adolfa.

Podľa tvojej logiky skúsim veštiť aj ja... Keby si ty žil v tej dobe, mravne by si poúčal všetkých, čo by si robili prdel z náckov.


Lucy in boots
Lucy in boots | 13.9.2021 20:22

Milý len tak, nie som veštkyňa ale viem ľudia bohužiaľ reagujú na spoločenskú situáciu viac menej rovnako. Väčšina totálne nekriticky podporuje toho čo je pri moci. Pred pár rok napr. veľký Mufti. Ináč nástup fašistov bol o tom, že neukazovali hneď svoju brutálnu tvár. Vybudovali svoju moc ako určite hnutie obnovy v dobe ekonomického úpadku a marazmu. Samozrejme brutalita voči kvázi nepriateľom ľudu, ale tu bolo treba ukázať, že je to záujme Nemecka. Kto sa vtedy odvážil vystúpiť proti dokázal nielen kritické myslenie, ale aj nesmiernu odvahu.


Len tak
Len tak | 13.9.2021 20:26

"Kto sa vtedy odvážil vystúpiť proti dokázal nielen kritické myslenie, ale aj nesmiernu odvahu."

Táto veta sa presne hodí aj na popis situácie, ak niekto v minulosti vystupoval proti RKC.


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
SkryĹĄZatvorit reklamu
loader